tirsdag den 16. juli 2013

Italiensk brød m. oliven og soltørrede tomater


Dette brød fandt jeg på, da jeg lavede en slags tapas her den anden dag. På billedet ses spinatpandekager med feta, romescosauce, gazpacho og oliventapenade. 
Opskriften på brød og oliventapenade får du nu, og længere nede på bloggen har jeg lagt resten af opskrifterne ind.

Til 1 brød (4 pers.)

  • 1,5 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. paprika
  • 35 g. finthakkede, sorte oliven
  • 35 g. hakkede, soltørrede tomater
  • 200 g. tipo 00 (et fremragende italiensk hvedemel, der bl.a. kan købes i Føtex)
  • 1 æggeblomme til pensling

Vandet lunes i en gryde, og gæren opløses heri. Olivenolie, salt, sukker, hvidløgspulver, paprika, oliven og soltørrede tomater røre i. 

Melet tilsættes lidt efter lidt, og dejen æltes godt og sættes til hævning i minimum 30 minutter. 

Dejen slås ned og æltes endnu engang, og formes til et brød. Skorpen pensles med æggeblomme og brødet bages ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter. 

Oliventapenade

Denne tapenade er så simpel, at den simpelthen ikke får sin eget indlæg :-)
  • 1 glas sorte oliven, drænet for vand
  • 1 fed hvidløg
  • 30-40 g. Olivenolie
  • Salt og peber
Det hele blendes og smages til. 
Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar