tirsdag den 9. juli 2013

Minipita med pesto, jordbær & basilikum



Disse små lækkerbiskener både dufter, smager og ser fantastiske ud! De små brød er pandestegte og fyldte med myntepesto (se opskrift her), friske danske jordbær og basilikumblade. 

Dejen til pitabrød består af (cirkamål):
  • 2 dl. vand
  • 10 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 æg
  • 1 spsk. græsk yoghurt
  • 1 spsk. olie 
  • Hvidløgspulver
  • Tørret koriander
  • Hvedemel - måske 500 g....
Vandet lunes og gæren opløses heri. Salt, sukker, æg, yoghurt, olie og krydderier røres i. Melet tilsættes lidt efter lidt, til dejen kan æltes godt i 5 minutter. Dejen sættes til hævning i 30-60 minutter, afhængig af hvor lang tid du lige har :-)

Dejen trilles til meget SMÅ kugler, der rulles helt flade og bages på en pande ved middel varme. De skal kun have et par minutter på hver side. 
Hvordan kommer der så hul i pitabrødene? Brødene skæres åbne med en lille kniv. Enten kan du skære dem helt åbne med kniven, eller du kan langsomt lave hul på brødet med fingrene. 

Resten af dejen brugte jeg til at bage et rundt, fladt indisk naanbrød. Brødet penslede jeg med olie, dryssede med paprika og koriander, og bagte det ved 250 grader varmluft i cirka 8 minutter. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar