tirsdag den 26. april 2016

Sprøde, ovnbagte falafel med kanel & mynte


Ingredienser (giver cirka 3-4 portioner):

1 dåse kikærter (obs: gem lidt af vandet fra dåsen)
Cirka en 1/4 dl kikærtevand
170 g blomkål eller broccoli
2-3 spsk finthakket frisk eller tørret persille
1/2 tsk kanel
1/2 tsk tørret chili
1 spsk tørret mynte
1 tsk salt
1 fed hvidløg 
2 spsk sesamfrø
Saften fra 1/2 lime
4 spsk grahamsmel

Fremgangsmåde: Alle ingredienser blendes i foodprocessor eller med stavblender. Rør evt. melet i med en ske til sidst, og smag farsen til. Lad den stå på køl 30 minutter. Tril farsen til kugler og bag dem i ovnen på 180 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.

På billedet serveres de med bagt sød kartoffel, salat af grønkål, kidneybønner, æble og citronolie og skyraioli (skyr rørt med hvidløg, salt, sukker og peber)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar